Herendi Római Katolikus Plébánia

A templomot 1779-ben emelték kőből és fából, majd 1828-ban barokk ízlésben átépítették. A világ egyetlen, felbecsülhetetlen értékű porcelánablaka látható a templomban melyet Csapvári Csapek Károly készített a porcelángyárban 1935-ben.
Honlapunkat azért hoztuk létre, hogy híveinket s minden érdeklődőt a világháló segítségével is tájékoztatni tudjunk a Szent Euszták Plébánia közösségének eseményeiről. Látogassanak el honlapunkra és településünkre rendszeresen!
"Dicsértessék a Jézus Krisztus!”
A Herendi Római Katolikus Plébánia honlapja:

Porcelánium Látogatóközpont

 1. A világ legnagyobb porcelánmanufaktúrájában, Herenden egy modern látogatóközpontban, a Porcelaniumban ismerkedhetünk meg Magyarország legismertebb luxus exportcikkével, a herendi porcelánnal.
   
  Herend, Porcelanium
   
   
  Cím: 8440 Herend, Kossuth Lajos u. 140,
  Telefon: +36/88-523-190
 1.  

Porcelánművészeti Múzeum

A porcelántörténeti kiállítás a gyár 1840 körül épült későklasszicista, kétszintes műemlék épületében kapott helyet. Az egyénileg is végigjárható kiállítás a kezdetektől mutatja be a különböző stílusú porcelánokat, megcsodálhatjuk a különféle díszítéseket a magyar népművészeti elemektől a távol-keleti egzotikus motívumokig.
 
Az állandó kiállításon kívül különböző tematikájú időszakos kiállítások is megtekinthetők a Porcelánművészeti Múzeum épületében.
 
A Porcelánmanufaktúra csodálatos belső udvarára is vethetünk egy pillantást a Múzeum előcsarnokából.
 

Képtalálat a következőre: „porcelánművészeti múzeum”

 

Cím: 8440 Herend, Kossuth Lajos u. 140,

Telefon: +36/88-523-190

A Porcelánművészeti Múzeum honlapja:

 

Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.

A Herendi Porcelánmanufaktúra 1826. évi alapítása óta hagyományaihoz hűen készíti kézműves remekműveit. A porcelánt régen „fehér aranynak” nevezték, birtokolni kiváltság volt, rangot jelentett, vágyott tárgy, érték volt. A nyers porcelánmassza megmunkálása a korongozó, öntő szakembereken át a kemence értéket teremtő tüzén keresztül a festőecset utolsó simításáig kézi úton történik mind a mai napig Herenden. Tiszteletben tartva a nagy elődök értékteremtő munkáját, megőrizve szellemiségüket, a kijelölt utat soha el nem hagyva, születnek így azok az értékek, melyeket a világ minden lakott földrészén ismernek és elismernek. Születik így a Herendi Porcelán: Hungarikum, a Magyar Örökség része.

https://www.hotelszarvaskut.hu/media/zoo/images/herendi-porcelan-06_873910f39de4a686b3832ffd05c0e89b.jpg

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. honlapja:

 

Kulturális rendezvényterv 2024.

Herend Város 2024. évi kulturális rendezvénytervét IDE kattintva megtekintheti.

A családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezményhez hatósági bizonyítvány kiállítása

A Kormány 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendelete 1.§ 4/A. A családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezmények 7/A. § (1) alapján a települési önkormányzat jegyzője a kérelemre 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki a lakás rendeltetési egységek számáról. KÉRELEM NYOMTATVÁNY ide kattintva letölthető.A hatósági bizonyítvány kiállítása helyszíni szemléhez kötött, melyhez előzetes telefonos egyeztetés szükséges a 88/513-702 telefonszámon.