Tájékoztató tanyagondnoki szolgálat működéséről

Örömmel tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy 2021. szeptember 15. napjától kezdődően Tanyagondnoki Szolgálat kezdte meg működését.

A Szolgáltat működtetése engedélyhez kötött finanszírozása pedig államilag finanszírozott, tehát nem jelent többlet-terhet Herend számára.

 

A Képviselő-testület döntése alapján, az állás betöltésére pályázat került kiírásra. A pályázati eljárás eredményeként, Lozsi Attila kollégánk alkalmazására került sor.

 

A Tanyagondnoki Szolgálat létrehozásának előzményeként említendő, hogy a tárgyi év júliusában zárult, TOP-5.2.1-15 kódszámú, A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok pályázati kiírás keretében, a „Herend-Bányatelep felzárkóztatását elősegítő komplex programok” pályázat, melynek során a program keretében  biztosított segítő szolgáltatást sokan vették igénybe. Az igénybe vevő bányatelepi lakosok jelezték, hogy a jövőben is szeretnének e szolgáltatásban részesülni.

 

A létrehozott Tanyagondnoki Szolgálat fő feladata, hogy Herend Város külterületi lakott részein élő, rászorult személyek számára szociális szolgáltatást biztosítson. A feladat az, hogy a tömegközlekedés szempontjából hátrányban lévő külterületen élő és rászorult lakosok  élelemiszer beszerzésében, gyógyszerhez és háztartási cikkekhez hozzájutásában, orvoshoz eljutásban, továbbá a gyermekek nevelési-, oktatási intézménybe történő eljutásában és hazajutásában segítséget nyújtson.

 

 

A Tanyagondnoki Szolgálat működésének feltételeit a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény, a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről 1/2000. (I. 7.) SzCsM rendelet, továbbá Herend Város Önkormányzata képviselő-testületének a tanyagondnoki szolgálatról szóló 10/ 2021. (VIII.19.) önkormányzati rendelete szabályozza.

 

Az említett jogszabályi helyek alapján alapfeladatnak minősül, a külterületi lakott helyen élők

 

- étkeztetésben, a házi segítségnyújtásban, a közösségi és szociális információk szolgáltatásában történő segítségnyújtás,

- az egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás biztosítása, így többek között a háziorvosi rendelésre szállítás, az egyéb egészségügyi intézménybe szállítás, a gyógyszerkiváltás és a gyógyászati segédeszközökhöz való hozzájutás biztosítása,

- az óvodáskorú, iskoláskorú gyermekek szállítása, egyéb gyermekszállítás.

 

 

A fentebb említett feladatokon túlmenően, a Szolgálat segítséget nyújt a közösségi, művelődési, sport- és szabadidős tevékenységek szervezésében, az egyéni hivatalos ügyek intézésében is.

 

A tanyagondnoki szolgáltatást, az igénylők mindenkori személyes körülményei alapján kell biztosítani.

 

A tanyagondnoki szolgáltatást teljes mértékben ingyenesen kell biztosítani a jogosultak számára, a szolgáltatás igénybevételéért díj, vagy térítés nem kérhető el.

 

Herend Város Tanyagondnoki Szolgálat fő adatai:

 

A szolgáltatás megnevezése: Tanyagondnoki Szolgálat

Fenntartó: Herend Város Önkormányzata

Fenntartó adószáma: 15734068-2-19

Fenntartó törzskönyvi azonosítója: 734060

Székhelye: 8440 Herend, Kossuth Lajos u. 97.

Ügyfélfogadás helye: 8440 Herend, Kossuth Lajos u. 97.

Képviselője: Jánszky Lajos László polgármester

Elérhetősége: www.herend.hu

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ágazati azonosító: S0543195

Engedélyező határozat száma: VE/56/00644-2/2021.

 

Tanyagondnok neve: Lozsi Attila

Elérhetősége: 06/30/566-97-80

Kulturális rendezvényterv 2024.

Herend Város 2024. évi kulturális rendezvénytervét IDE kattintva megtekintheti.

A családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezményhez hatósági bizonyítvány kiállítása

A Kormány 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendelete 1.§ 4/A. A családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezmények 7/A. § (1) alapján a települési önkormányzat jegyzője a kérelemre 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki a lakás rendeltetési egységek számáról. KÉRELEM NYOMTATVÁNY ide kattintva letölthető.A hatósági bizonyítvány kiállítása helyszíni szemléhez kötött, melyhez előzetes telefonos egyeztetés szükséges a 88/513-702 telefonszámon.