Vergissmeinnicht német táncegyesület

Művészeti vezető: Heiligné Hauck Veronika

Elérhetőség: Heiligné Hauck Veronika, 06-30-594-9627

A tánccsoport kedvesen csengő neve a Vergissmeinnicht, magyar jelentése Nefelejcs. Ahogy mondják, a név kötelez. Nem felejtik, nem engedik elfelejteni német gyökereiket, felmenőik örökségét.

A Herendi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület részeként működő tánccsoport célja a herendi német hagyományok ápolása, továbbadása a felnövekvő generációk számára. A tánc szeretetén túl szeretnék a mozgás örömét, a közösség alkotó erejét mindenkihez közelebb vinni. 2006-ban alakult tánccsoport már bejárta a Dunántúlt, szerepeltek már Herend németországi testvérvárosában, Marktleuthenben. Továbbá az erdélyi testvérvárosban minden évben megrendezésre kerülő Hagymafesztiválon is többször képviselték a várost. Programjukon főleg pörgős polkák szerepelnek.

 

 

Kulturális rendezvényterv 2024.

Herend Város 2024. évi kulturális rendezvénytervét IDE kattintva megtekintheti.

A családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezményhez hatósági bizonyítvány kiállítása

A Kormány 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendelete 1.§ 4/A. A családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezmények 7/A. § (1) alapján a települési önkormányzat jegyzője a kérelemre 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki a lakás rendeltetési egységek számáról. KÉRELEM NYOMTATVÁNY ide kattintva letölthető.A hatósági bizonyítvány kiállítása helyszíni szemléhez kötött, melyhez előzetes telefonos egyeztetés szükséges a 88/513-702 telefonszámon.

Keresés a honlapon